Sunday, December 14, 2008

personality test~

my test :-

FROM:

http://www.teachersrock.net/personaliti.htm


Congratulation!


!
You have completed the Personality Quiz!
Your personality or temperment are based on the following scales: Introversion, Extroversion, Sensing, Feeling, Judging, Perceiving

Your personality maps as follows:
ESFP: (E):Extroversion , (S):Sensing , (F):Feeling , (P):Perceiving .


This means you are more likely to be:
Let's make work fun :Free-spirited, nervy and nonconforming. If the work is not fun, tends to avoid or drop the issue and move on to something different. Very sociable type who enjoys high energy and jovial interaction. Can keep many projects moving at once. Strength is allowing others to be different and work at an individual pace. Good in big, bureaucratic organizations. Can work the system for the good of all involved

colour


Carefree, Playful, Cheerful
Tanpa Bimbang, Berkelakar, Riang
fun
You love a free and spontaneous life. And you attempt to enjoy it to the fullest, in accordance with the motto: "You only live once."
You are very curious and open about everything new; you thrive on change. Nothing is worse than when you feel tied down. You experience your environment as being versatile and always good for a surprise.
Anda suka hidup yang bebas dan spontan. Anda cuba menikmati hidup anda dengan sepunuhnya mengikut motto: "Anda cuma hidup sekali."
Anda bersifat ingin tahu dan terbuka kepada segala yang baru; anda memajukan diri atas perubahan. Tiada yang lebih buruk daripada rasa diikat. Anda mengalami persekitaran sebagai sesuatu yang versatil dan sering menakjubkan.ni len plak...

ACU TRY TEST TENGOK EKSPERIMEN UJIAN PERSONALITI NIEE.. JAWAB SOALAN DULU BARU TENGOK JAWAPAN!!
Test 1: Uji Keinginan Anda yang Tersembunyi
Soalan:Sebenarnya rambut, gaya rambut dan juga warna rambut anda juga mewakili perasaan yang tertentu? Marilah tukar rambut anda!! Dalam 4 warna di bawah ini, mana satukah yang menjadi pilihan anda?
A. Merah
B. Emas
C. Biru
D. Hijau
Jawapan:
A. Anda tidak akan memikirkan perkara lain selain KEBeBASAN. Anda sangat menitikberatkan perjalanan hidup anda. Jadi, mustahil anda akan dikongkong oleh seseorang atau sesuatu perkara.
B. Anda suka sesuatu yang mencabar kerana anda tidak ingin hidup anda tawar?. Anda bukan sahaja inginkan kepuasan dari segi kebendaan malah juga inginkan kepuasan dari segi mental atau rohani.
C. Anda adalah seorang yang bersyukur dengan apa yang anda ada. Oleh itu, anda selalu riang dan gembira. Tetapi mustahil anda tiada keinginan, Cuma apa yang anda inginkan tidaklah begitu banyak.
D. Anda adalah seorang yang manja. Anda inginkan orang lain menumpukan perhatian pada anda. Anda suka disayangi, dibelai dan dikasihi. Anda ingin diri anda menjadi tumpuan ramai.
Test 2: Uji sejauh mana anda berasa segan dengan si dia
Soalan: Pada suatu hari anda telah disahkan menghidap penyakit pelik dan dikehendaki menerima rawatan di hospital. Rawatan yang mana satukah anda berasa sangat sengsara?
1. 7 hari tidak dibenarkan makan
2. Masukkan salur ke dalam perut
3. Disuntik sebanyak 30 suntikan
4. Rambut dan bulu roma dicukur
Jawapan;
1. Tahap Keseganan 45%
Orang yang memilih jawapan ini adalah seorang yang tidak suka dipaksa. Tidak perlu buat lawak untuk mengambil hatinya. Tetapi apabila muncul pihak ketiga, maka dia akan membuat sedikit perubahan seperti memberi hadiah atau kata-kata manis
2. Tahap Keseganan 20%
Orang yang memilih jawapan ini mengharapkan suasana yang harmoni dan gembira apabila bersama. Jadi, dia tidak kisah untuk buat apa saja untuk membuat si dia gembira. Dia berharap dengan cara ini maka dapat menyampaikan isi hatinya pada si dia.
3. Tahap Keseganan 1%
Orang yang membuat pilihan ini langsung tidak mengerti soal segan dalam cinta. Dia mementingkan keseronokan saja. Tak perlu ada segan dengan si dia. Tapi pastikan si dia tidak mempunyai masalah lemah jantung supaya si dia tidak terkejut dengan apa yang dibuatnya.
4. Tahap Keseganan 80%
Orang yang memilih jawapan ini adalah seorang yang sangat muka nipis. Dia lebih mementingkan maruah diri. Walaupun terdapat salah anggap atau si dia tidak memahami, dia pun takkan membuat sebarang penjelasan.
Test 3: Uji Aspek Keutamaan Ketika Bercinta
Kadang kala kita akan menghadapi keraguan untuk memilih cinta, buku atau pekerjaan. Sebenarnya apabila difikirkan dengan teliti, kesemua perkara dapat dijalankan dengan sistematik. Tapi, apabila anda tidak menahan kerinduan pada kekasih, maka anda akan tahu apa itu kesengsaraan bercinta. Marilah kita melihat keadaan anda apabila bercinta!
Soalan: Esok ada peperiksaan, tetapi rancangan TV sedang menyiarkan filem yang anda ingin tonton. Apakah yang akan anda lakukan?
1. Menonton TV
2. Merakan filem itu.
3. Sambil menonton dan sambil mengulangkaji
4. Mengulangkaji

Jawapan:
1. Kategori Cinta Diutamakan
Anda adalah seorang yang akan memberi keutamaan kepada cinta berbanding dengan aspek lain. Walaupun anda sibuk dengan kerja anda atau kena mengulangkaji, asalkan terfikir ingin berjumpa si dia, maka anda akan mengetepikan semua perkara yang anda sedang buat lalu pergi mencari si dia. Tapi ingat, kena memikirkan pendiriannya juga.
2. Kategori Mempunyai Perancangan
Anda mempunyai perancangan supaya cinta, kerja atau membaca buku dapat dijalankan secara sistematik dan tersusun. Anda adalah calon suami atau isteri yang bestari. Tapi pada pandangan sesetengah orang pula, anda adalah seorang yang dingin dan ?alim?.
3. Kategori Beremosi
Anda tetap tidak dapat mengulangkaji pelajaran? Orang dikategori ini ingin menjaga kesemua aspek serentak. Oleh itu, pandai-pandailah membuat pilihan yang tepat!
4. Kategori Kerja atau Membaca Buku Diutamakan
Pada pendapat anda, percintaan berada di tempat kedua. Walaupun sudah berkahwin, anda tetap menganggap pekerjaan adalah penting. Orang kategori ini akan berkerja keras untuk pekerjaan atau persekolahannya. Dia juga seorang yang berdikari dan sangat tegas.
Test 4: Uji Penarik Minat Anda
Ini adalah psiko test untuk menguji anda akan tertarik dengan orang yang macam mana.
Soalan:
Katakanlah dunia telah dijajah oleh makhluk asing, kalau anda hanya boleh menyelamatkan sejenis binatang untuk lari ke planet lain. Berikut yang mana satukah yang akan anda pilih?
A. Arnab
B. Kambing
C. Rusa
D. Kuda

Jawapan:
A. Arnab: Mempunyai luaran yang serius dan dingin tapi dalam hati adalah seorang yang peramah
B. Kambing: Sangat jujur dan dapat mengikut kehendak orang lain
C. Rusa: Anggun dan seorang yang sangat bersopan-santun
D. Kuda: Seorang yang inginkan hidup bebas
Adakah anda seorang yang berniat jahat? Berapa orang yang suka berkawan dengan orang yang mempunyai niat jahat? Jom pergi ke hutan rimba untuk mencari jawapan!
Soalan: Cuaca cerah amat sesuai untuk mengadakan aktiviti luar rumah. Bayangkan anda dan kawan anda bersiar-siar di dalam hutan rimba. Tiba-tiba anda semua mendapati sebuah bangunan yang tersembunyi. Melalui ilusi anda, apakah bangunan itu?
A. Rumah kayu
B. Rumah Banglo
C. Istana
D. Kota Istana

Jawapan:
A. Orang yang pilih Rumah Kayu
Anda adalah seorang yang penyabar. Anda boleh bersabar dengan banyak perkara atau perkara yang orang lain tak boleh bersabar. Anda mengharapkan keamanan dan kedamaian dalam semua aspek. Oleh itu, anda adalah seorang yang amat sempurna!
B. Orang yang pilih Rumah Banglo
Anda seorang yang tidak mempunyai cita-cita atau impian. Boleh dikatakan anda tidak mempunyai sebarang niat. Walaupun prihatin terhadap apa yang berlaku di sekeliling anda, namun anda berkelakuan biasa saja. Anda tiada sebarang masalah kerana mengekalkan hati yang tenang.
C. Orang yang pilih Istana
Anda adalah seorang yang amat prihatin dan teliti. Anda dapat melaksanakan tugas atau perkara dengan memuaskan. Walaupun bukannya pakar, namun anda dapat menguruskan perhubungan sesama manusia.
D. Orang yang pilih Kota Istana
Anda boleh dikatakan pehandal dalam generasi ini. Anda mempunyai daya pemerhatian yang tajam malah dapat mendalami isi hati orang lain. Anda yang menguasai dan mengawal keadaan. Oleh itu, anda selalu bermegah dengan diri sendiri


another one..lagi best~


Anggap diri anda saat ini sedang
memasuki sebuah rumah kecil di tepi
sungai di tengah hutan tebal. Setelah
Anda buka pintunya dan masuk,
didalamnya terdapat:

7 tempat tidur kecil di sebelah kanan di sebelah kiri,
terdapat meja makan yang dikelilingi 7 kerusi kecil.
Di tengah-tengah meja terdapat sebuah bekas dengan
6 macam buah. Buah- buahan tersebut terdiri daripada:

a. epal
b. pisang
c. kelape
d. mangga
e. rambutan
f. papaya

Buah manakah yang akan anda pilih?

Pilihan anda akan menunjukkan sifat-sifat peribadi
anda! Berfikirlah dengan berhati-hati. Jangan menyesal..


(JGN TGK JAWAPAN DI BAWAH
DULU......PILIH DULU BUAH APA......)))

Bersedialah..
Ini dia jawapannya...

a. jika anda pilih epal: bererti Anda
adalah orang
yang suka makan epal

b. jika anda pilih pisang: bererti
Anda adalah
orang yang suka makan pisang


c. jika anda pilih kelape: bererti Anda
adalah orang
yang suka makan kelape


d. jika anda pilih mangga: bererti
Anda adalah
orang yang suka makan mangga


e. jika anda pilih rambutan: bererti
Anda adalah
orang yang suka makan rambutan

f. Jika anda pilih papaya: bererti
Anda adalah
orang yang suka makan papaya


hampehhh~

that all la yer..


Related Post0 advice(s):

Post a Comment

thanks =)